MÅNEDSPLAN  FOR  HØSTEN  2007.

 

 

AUGUST:                   Tilvenning og ”bli kjent”. Vi har 10 nye barn og èn voksen i år som trenger tid på å bli trygge og bedre kjent hos oss. De barna som har vært hos oss en stund, kan også trenge litt tid til å komme inn i hverdagen igjen. Vi vil ta tak i barnas enkeltopplevelser og la det styre mye av dagen. Vi begynner å ta turer ut på Odderøya og setter opp lavvoen igjen. Finner vi blåbær og/eller bjørnebær smaker vi på dette!! Vi leter etter småkryp, klatrer og utforsker terrenget og naturen på flere av våre ”beste” steder. Vi begynner å besøke de gamle på St.Josef sykehjem igjen.

 

SEPTEMBER:          Vi ønsker å beholde det ”Grønne Flagget” vårt (se temaoversikten), og har et nytt prosjekt på gang om ”Søppel = resurser på avveie”. Hva finner vi og hva kan vi bruke det til ?? Kildesorteringen blir nøye gått gjennom igjen, og de voksne skal på kurs. ”Kråka Knas” vil bli utgangspunkt for å bli nærmere kjent med kråka som fugl, (+ søppelfugl), da det er svært mange kråker på Odderøya. 4-års gruppa starter opp med Victoria som leder.

(se temaoversikten) De kaller seg Revungene og er basert på frivillighet.

De vil ikke ha noen fast dag eller tid, da ikke alle kommer hver dag.

 

OKTOBER:                   Vi ønsker å sette fokus på elgen. Skogens konge, og vi ser litt på jakt og tradisjoner rundt det i Norge. Vi tilbereder mat med elgkjøtt.

Vi fortsetter med besøkene på St. Josef, og søppel-prosjektet fortsetter.

                                      Vi leser litt eventyr i skogen og forbereder neste måned….

                                               Figurteaterfestivalen er nå og vi vil prøve å se ett stykke.

 

NOVEMBER:            Vi har tema Troll og Eventyr!! Vi lager troll, forteller eventyr om troll, dikter eget eventyr, lager trollmat og har trollfest !!

St. Josef-besøkene og Søppel-prosjektet fortsetter, hvis været tillater det.

 

DESEMBER:                Advent, Lucia, juleforberedelser og JUL.

                                        Adventsstund med lys, adventsvers og sanger, kalender og baking av julekaker. Vi synger julesanger og sanger om nissen.

Vi besøker St. Josef og synger julesanger for de gamle.

                                                  Vi skal ha Luciafest og nissefest. Kommer nissen i år også?

                                                  Kanskje de eldste skal til Fylkesmuseet og oppleve ”jul i gamle dager”. Mulig vi får Julevandring i Domkirken i år også.

 

 

 

I begynnelsen av hver måned vil foreldrene få en mer detaljert oversikt overmånedens tema, aktiviteter, utflukter ol. i form av en månedskalender.

Vi vil la naturens gang være overordnet det meste vi gjør, og vil bruke eventyr, sanger og samtaler om miljø og månedens tema i samlingsstunder.

En gang i uken vil vi lage ”skole” for 5 åringene våre, hvor de får prøve seg litt

på skolebenken.  Skoletimen blir i høst på torsdager. Vi har tilgang på en båt som   heter M/S Grim. Denne vil vi prøve å få en tur med, i hvertfall til våren.